En friskole er stadig en skole

Som det fremgår af navnet, så er en friskole stadig en skole. Det er bare en skole, der griber nogle af de forskellige principper forskelligt an, og man vil opleve, at undervisningen holder den samme høje kvalitet, som man kan finde i mange af de skoler, der findes i nærområdet.

Friskolerne kan have forskellige tiltag, som for eksempel kan være, at noget af undervisningen foregår udendørs, eller at man vælger, at der er undervisere, som har klasser, som skal undervises ved hjælp af fysisk aktivitet. Al sammen noget, som man ikke vil finde i den almindelige folkeskole, og som mange føler giver dem noget helt nyt i hverdagen, og som giver børnene en ny og anderledes måde at lære på.campus-classroom

Andre tiltag, som giver friskolerne et præg, kan være socialt og undervisning på tværs af klassetrin. Det er tiltag, som er med til at skabe en social sammenhæng på hele skolen, og det giver også en samlet social enhed for alle eleverne, som giver alle nogle relationer, som de kan bruge i hverdagen. Friskolerne er også skoler, hvor det forventes, at forældrene tager en aktiv del af det sociale liv, der findes. Dette kan for eksempel være i forbindelse med sociale arrangementer uden for skoletiderne som fastelavn, jul eller andre højtider, som dukker op i løbet af året. Der er mange andre tiltag, der skiller sig ud fra den almindelige skole, og det er en tankegang, som er grundigt forankret i friskolernes tanke, at de vil have undervisning, som adskiller sig fra normen, og som er med til at sikre børnenes trivsel.